Promptus TWS

Concept

Promptus is een smartphone applicatie die studenten helpt bij tijd efficiƫnt te besteden tijdens schoolgerelateerd werk door notificaties uit te stellen om doelgericht te werken.

Jaar

2019

Field

Concepting
UI & UX
Identity

Klant

Fictief: Tristan Harris, Time Well Spent

Tijd

50 uur

Promptus case afbeelding

Ontworpen om

derdejaars CMD studenten van de HvA handvatten te geven om een gewoonte te maken van doelgericht tijd besteden aan studiegerelateerd werk, door hen meer autonomie te geven over tijdsbesteding op een smartphone waarmee zij gestimuleerd worden om het doel te bereiken.

Promptus is een smartphone applicatie waarbij de gebruiker de mogelijk heeft om in te stellen hoe lang zijn ongestoord wil werken. De periode van ongestoord werken is gekoppeld aan geen notificaties ontvangen, waarmee de mogelijkheid tot afleiding wordt geminimaliseerd om hierdoor doelgericht te werken.

In samenwerking met

Damayanti Blankestijn en Sabine Geerlings. In deze samenwerking ben ik als teamlid verantwoordelijk voor de visuele identiteit en interfaces van Promptus en haar bijbehorende uitingen.

Je kent het wel, eindeloos scrollen door Facebook en eigenlijk niet eens tegenkomen wat je wil zien. Jouw aandacht is vastgepakt en heb je ongetwijfeld vijf advertenties gezien.

Welkom in de Digital Attention Crisis, de situatie waarin bedrijven, voornamelijk online platformen zoals Facebook en Instagram, jouw aandacht zo lang mogelijk op het platform houden om meer winst te generen. Wij willen, als onderdeel van de Time Well Spent movement, studenten hun autonomie teruggeven tijdens het werken.

Promptus detail 01 Promptus detail 02 Promptus detail 03 Promptus detail 04 Promptus detail 05 Promptus detail 06
IAM Core promotie posters
Meer geselecteerde cases
Neue Helvetica letterpublicatie